Οι foodies, καλοφαγάδες, εκλεκτοφάγοι ή -όπως αλλιώς τους προτιμάτε, πείτε τους- το ξέρουν ήδη: η Καλαμάτα εξελίσσεται σε άκρως ενδιαφέροντα γαστρονομικό προορισμό, καθώς στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα (ελαιόλαδο κι ελιές, μέλι, κηπευτικά κ.λπ.) και τις παραδοσιακές μαγειρικές προστίθενται νέες ιδέες και εγχειρήματα από μια μαγιά ανθρώπων που προσπαθεί ο καθένας με τον τρόπο του «να πάει το πράγμα παρακάτω» χωρίς να χάνει τη σχέση του με τη γαστρονομική ταυτότητα και κουλτούρα της περιοχής. Και όλο αυτό συνήθως με μια καλή και τίμια σχέση ποιότητας – τιμής.